Amit megtakarítasz

Ha rendszeres időközönként eljárunk az egészségügyi szűrővizsgálatokra,

az alábbi megtakarításokhoz juthatunk hozzá:

Z

IDŐ

A betegség miatt orvosi rendelőkben, kórházakban eltöltött idő többségét spórolhatjuk meg magunknak és családtagjainknak, amelyet fordíthatunk közös szabadidős tevékenységre, kirándulásra, sportolásra, pihenésre.

Z

PÉNZ

Nem esünk ki a munkából mi magunk vagy azon családtagjaink, akiknek orvosi vizsgálatokra, kezelésekre kell elkísérniük, vagy ápolniuk kell bennünket.

Z

PÉNZ

Megmarad a pénzünk és családtagjaink jövedelme, mivel nem, vagy jóval kevesebbet költünk el gyógyszerekre, kezelésekre, műtétekre, orvoshoz járásra.

Z

FÁJDALOM

Megspórolhatjuk a sok szorongást, félelmet, fájdalmat, szenvedést, amelyek egy-egy súlyosabb betegséggel járnak mind a betegnek, mind a családtagjainak.

Az időben felfedezett betegségek sokkal nagyobb eséllyel és sokkal rövidebb idő alatt gyógyíthatók.

Természetes dolog, hogy időről-időre megbetegszünk, a kor előrehaladtával a betegségek egyre gyakoribbak lehetnek. Erre tudatosan fel kell készülnünk.

1. Ha rendszeresen eljárunk egészségügyi szűrővizsgálatokra, amelyeknek jelentős része ingyenesen elérhető a lakosság számára.

2. Ha törekszünk az egészséges életmód kialakítására: rendszeres testmozgással, helyes táplálkozással, a dohányzás és az alkoholfogyasztás csökkentésével, saját mentálhigiénénk kialakításával, stresszoldással.