Kárpát-medencei Magyarokért Egyesület

A Kárpát-medencei Magyarokért Egyesület 1992-es megalakulása óta többek között tudományos és ismeretterjesztő szabadegyetem szervezésével, filozófiai, demokráciafejlesztő és népszerűsítő előadássorozatok szervezésével foglakozott. Az előadásokat videóra rögzítette és terjesztette. Népszerű volt életmód táborunk is, amelyet főiskolások és egyetemisták körében szerveztünk. A tábor az egészséges életmódot népszerűsítette a fiatal felnőtt korosztályban.

Az Egyesület közelmúltban szervezett tevékenységei:

 

Kárpát-medencei magyar kulturális örökség részét képező történelmi helyek, várak, csatahelyszínek természetjárással egybekötött felkeresése, a történelmi eseményről való megemlékezéssel egybekötve. Emellett egyesületünk kulturális csereprogram keretében székelyföldi magyar kulturális témájú színdarabok (Wass Albert est, Nyírő József: Halhatatlan élet) több magyarországi nonprofit turnéját szervezte, segítette a Szatmár-Beregi térségben valamint Budapesten.

A Kárpát-medencei Magyarokért Egyesület jelenleg egy nagyobb projekt megvalósításán dolgozik, melynek keretében a „Szűresd a családot!” program első részeként a szatmári térségben, aktív egészségügyi prevenciós tevékenységet végzünk. Ennek keretében 20.000 darab tájékoztató füzetet készítettünk, melynek terjesztése folyamatos. Emellett a tanuló és fiatal felnőtt korosztálynak személyiségfejlesztő, valamint médiaismereti és médiahasználati programokat is szervezünk oktatással egybekötve.